Ród Alusawir

Ojczyzna, Obowiązek, Honor

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

Tutaj możesz wpisać treść ogłoszenia.

#1 2009-12-10 22:48:59

Andrus

Nowy użytkownik

Punktów :   

Przyjęcie Andrusa (sesjia)

Andrus wiele słyszał o rodzie Alusawir zaciekawiły go opowieść o rodzie.
Andrus dobrze wiedział że nie miał szans samo dołączenie do rodu ale na strażnika,gwardzistę kto by pogardził tak wyśmienitym wojownikiem.
Andrus postanowił dowiedzieć się od kartografa w stolicy gdzie jest położenie rodu dowiedział się od kartografa że leży na zachód od wyżyny narodzin oraz o drodze do niej.

Droga szybko zeszła po dwu dniowym biegu i gdzieś w połowie szlaku postanowił odpocząć gdyż nogi zaczęły go trochę boleć a po nocach nie było by rozsądnie z bolącymi nogami.
Rozpalił ognisko i zasnął z myślami jak ja uwielbiam teren górzysty wreszcie ktoś postanowił zrobić coś co uwielbiam wspaniałą budowlę w górach.
W nocy obudził go skowyt zerwał się jak poparzony i od razu pomyślał wilki!
Andrus 'Szybko jeszcze bardziej rozniecił ogień wziął swój miecz' ( mam w opisie go W KP i Profilu) a w zbroje był ubrany tylko buty ściągnął oraz hełm zaczął się rozglądać i spostrzegł stado ślep szarżujących na niego!
Nie marnując czasu już był gotowy do ataku zbliżały się i Andrus postanowił nie czekać gdyż już nie wytrzymał i również ruszył do ataku zliczył  ślep 10 czyli 5 wilków.
Doszło do uderzenia Andrus powalił pierwsze 2 wilki jednym uderzeniem w bok i obydwa padł.
Następny chciał ugryźć go w szyje i rozerwać tętnice lecz próba powalenia Andrusa skończyła się niepowodzeniem wziął ugryźenie na rękę  (Wilk zaciskł szczęki na rękawicy) i kiedy wilk łamał sobie zęby Andrus załapał go jedną ręką za kark i tak go mocno ścisnął że mu go rozerwał i go odrzucił na bok Andrus powoli zbliżał się do szału lecz wilki zaczęły uciekać w popłochu z przerażenia Andrus tylko wydał z siebie ryk zwycięstwa.

Po czym ubrał buty oraz hełm odrąbał kawałek mięsa z wilka i przyczepił go sobie do haczyka z myślą  "przegryzka na drogę".
Droga szła pod górę lecz Andrusowi nie zrobiło różnicy znów mógł biec po nie do konica wyspanej nocy.
Podgryzając sobie kawałki mięsa (trochę krwisty i jeszcze ciepły) i oto ukazała się przepiękna siedziba rodu był to imponujący widok a nawet Andrusowi budowla zaimponowała aż o mało się nie zakrztusił.
Budowle odgradzał kamienny mur Andrus szybko przetarł ręce chustą podręczną i wytarł twarz i rękawice z krwi i ściągnął hełm.
Podszedł do bramy i zauważył tylko 2 strażników i raczej nie wybitnych.
Podszedł do jednego z nich powoli i rzekł "witaj strażniku".
I kontynuował "chciałbym zostać gwardzistą członków rodu lub po prostu strażnikiem taki jak pan".
"Chciałbym zobaczyć się z głową rodu ponoć pani Xabe chyba tak czyż nie" i zaczął czekać na reakcję strażnika i co się stanie.

Ostatnio edytowany przez Andrus (2009-12-11 19:44:33)

#2 2009-12-12 08:14:23

Dawid

Alusawir

Punktów :   

Re: Przyjęcie Andrusa (sesjia)

// Witaj, cieszymy się, że pragniesz dołączyć do rodu Alusawir w charakterze strażnika, jednak nim coś takiego nastąpi musisz opanować podstawy fabularnego pisania. Niestety, po przeczytaniu tego co napisałeś, widać, że masz w tym pewne braki, które z czasem na pewno zniwelujesz. Musisz także bardziej dbać o interpunkcję, ponieważ czytając to w tej formie odnosi się wrażenie, że wszystko się zlewa.

Na początek chciałbym polecić Ci poczytać część profil graczy, abyś zobaczył jak powinno się pisać fabularnie. Jeszcze lepszym pomysłem jest czytanie wieści i komentarzy do nich oraz sesji rozgrywanych w Życiu Krainy.

Poniżej zaprezentuję Ci jak powinno wyglądać takie przykładowe podanie. Wersja oczywiście dość skrócona. //

XXX stanął pod bramą dworu Xabe Alusawir, a zarazem siedziby całego rodu Alusawirów. Był gnomem, co widać było już na pierwszy rzut oka. Mały, nieco pokraczny, o lisim uśmiechu i rozbieganych oczach, które lśniły swoistym blaskiem. Miał na sobie tylko szarą płócienną koszulę, która z daleka mogła wyglądać jak worek. Skrzekliwym głosikiem powitał strażników stojących u bram.
- Witajcie waszmościowie, ja XXX sławny i uwielbiany przez jubilerów, pragnę rozmówić się z panią Xabe. -
Itd, itd, itd...

:)

#3 2009-12-12 09:31:36

Andrus

Nowy użytkownik

Punktów :   

1.Jak chcecie to jest raczej opis  postaci mam profil więc nie będę opisywał jak wyglądam.
2.Zauważ że to jest takie proste to co napisałeś i pospolite też mogłem tak napisać ale ja napisałem drogę tu jakąś małą walkę
3.Skąd się dowiedziałem zauważ że ja rozbudowałem a to z wieść wszystko strasznie nudne i ludzie nie mają pomysłów
4.To co mam na  sobie również mam w profilu jak i KP ja zauważ nie przyszedłem i nie powiedział że najlepszy Uru'thai w cesartswie przyszedł w to miejsce aby zostać strażnikiem ?
5.Ja to raczej myślałem że to ma być sesjia to powinien być rozwój a nie przyszedł jakiś mały frajer i do tego jubiler i chce być strażnikiem?
6.Również myślałem że nie wszystko na mojej głowie ja mam pomysły do walk.
7.Zlewanie ja oprócz podróż pisałem co myślał itd.
8.No i w końcu poprawiłem wszystko idealnie i nie ma błędów gdyż nie podkreśla
9.Ja starałem się aby treść była ciekawa a tak ja ty np. na pisałeś to byście kogoś takiego przyjeli?
Tak więc widzisz jeżeli chcieliście takie coś to się mówi po za tym trochę wyobraźni jakoś w sesjiach nie miałem problemów.

#4 2009-12-12 09:53:38

Dawid

Alusawir

Punktów :   

1. Oczywiście, ale to był tylko przykład.
2. To co napisałeś na pewno pospolite nie było, ale... dobre na pewno też nie.
3. Nie mam pojęcia o co Ci chodzi.
4. Patrz punkt 1.
5. Patrz punkt 1.
6. Cieszy mnie to, że masz pomysły, jednak ich realizacja pozostawia wiele do życzenia niestety.
7. Tak, ale przez brak interpunkcji, wyszło Ci to bardzo nieudolnie.
8. Niestety błędy są, uwierz.
9. To okazałoby się po sesji.

Sugeruję Ci naprawdę poczytać jak inni piszą i jak piszesz sam. Jeśli nie dostrzegasz różnic, lub jeśli te różnice wypadają tylko na Twoją korzyść, to niestety Ci nie pomogę :).

#5 2009-12-12 10:08:10

Andrus

Nowy użytkownik

Punktów :   

Wiesz czasami myśle że to wszystko kwestia gustu.
A tak naprawdę nie którym po prostu się nie podoba i tyle.

#6 2009-12-12 10:21:52

Xabe

Administrator

Punktów :   

Cóż, liczyłam na poprawienie również błędów gramatycznych, stylistycznych i interpunkcyjnych. Ortografia, to jednak tylko jeden z wielu wyznaczników pisania "idealnych" tekstów.
Druga sprawa, odrzucając cenne wskazówki doświadczonego gracza, pokazałeś że nie masz zamiaru uczyć się kształtowania swej gry fabularnej a szkoda, ponieważ i ja dostrzegam wiele błędów z Twojej strony pomimo tego, że polonistką nie jestem. Rozumiem, że masz pomysły, ale jak w każdej grze tekstowej należy je przedłożyć odpowiednimi słowami.

Podanie odrzucam i temat zamykam.
Pozdrawiam.

Stopka forum

RSS